Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 
 

Cumpararea unei locuinte

Cand cumparati o casa sau un apartament in Austria, achizitionati de asemenea terenul pe care acestea sunt construite. Contractul de cumparare poate fi incheiat in scris si verbal.

Pana la momentul in care contractul este incheiat, in mod normal, se aplica procedura urmatoare: dupa una sau mai multe vizionari, vanzatorul sau reprezentantul sau solicita o oferta scrisa de la dvs. in care puteti confirma ca va angajati in mod oficial sa achizitionati proprietatea la pretul de pe oferta. Dupa aproximativ doua saptamani trebuie sa fiti notificati cu privire la decizia vanzatorului. In cazul in care vanzatorul este de acord, contractul este definitiv. In oferta, toate asigurarile verbale ale vanzatorului trebuie sa fie repetate in scris. Inainte de a va inainta oferta, ar trebui sa verificati ca vanzatorul este si proprietar, care se poate face prin verificarea inscrierii in registrul cadastral. Registrul cadastral poate fi gasit la instanta districtuala si parti importante din acesta pot fi inspectate.

Preturile apartamentelor si caselor depind de o serie de variabile cum ar fi localizarea, conexiuni de transport, infrastructura, etc. Pretul de achizitie nu poate fi in principiu mai ridicat decat costurile de finalizare, plus un maxim de 5%.

Daca doriti sa verificati un pret de achizitie, puteti merge la curtea districtuala sau, daca se gaseste, la o agentie de mediere. In plus fata de pretul de achizitie, mai sunt cheltuielile cu agentiile imobiliare (3% din pretul de achizitie plus 20% taxa pe valoarea adaugata), impozitul pe achizitia terenului (3,5% din pretul de achizitie), taxa de inregistrare a terenului (1% din pretul de achizitie), cheltuielile notariale, etc.

In 2012, costul mediu a fost de 341 euro pe metru patrat.

Avand in vedere ca achizitionarea de proprietati in Austria este foarte complicata, trebuie sa solicitati intotdeauna recomandari din partea expertilor in locuinte, la centrele de consiliere sau de la notari. Notari pot fi gasiti pe site-ul: http://www.notar.at.

. (Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)