Dacă măcar unul din părinți lucrează pe teritoriul Germaniei și e plătitor de impozite, copii pot obține alocația - Kindergeld , indiferent dacă ei locuiesc în Germania sau România.
° Alocație pot obține și copiii, care locuiesc la un tutore, ce este angajat în Germania și e plătitor de impozite.
° La alocație au dreptul copiii cu vârsta până în 18 ani și tinerii aflați la studii până la varsta de 25 de ani.
Unde se depune dosarul pentru a obține alocația pentru copii?
Dosarul se va depune la Familienkasse - o divizie a Bundesagentur für Arbeit .
Ce sumă de bani reprezintă alocația pentru copii în Germania?
Alocația este de 184 de euro/copil pentru primii doi copii, 190 euro/copil pentru al treilea copil și 215 euro/copil de la al patrulea copil în sus.
Documentele necesare pentru a obține Kindergeld:
Mai întâi completați formularele necesare.
Părinții care au copiii în Germania, vor completa formularul KG1, care reprezintă cererea de alocație pentru copii. Pentru formularul în limba română accesați aici . (Se admite completarea formularului în limba română). Se completează o cerere pentru toți copiii.
La această cerere se va completa și câte o anexă KG1a pentru fiecare copil separat. Pentru a vedea anexa în limba română accesați aici .
Părinții care au copii în străinătate (inclusiv România) - vor completa pe lângă formularul de mai sus și anexa pentru copiii aflați în străinătate, pentru anexa din limba română accesați aici .
La sfârșitul formularului există o porțiune ce trebuie completată de angajatorul la care lucrați în Germania.
Pe lângă aceste formulare, trebuiesc aduse documente justificative. E bine să aveți copii după certificatele de naștere a copiilor și certificatul de căsătorie, copia după adresa de reședință a dumneavoastră și a copiilor ( Anmeldung sau Anmeldebestätigung ), numărul de asigurare socială a părintelui care face cerere pentru alocație etc. Cel mai bine mergeți direct la Familienkasse și întrebați de ce acte mai aveți nevoie.
Mai multe detalii în limba germană aici . (Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)

|